vaandel2018


In 1987
zijn een aantal uitnodigingen verstuurd aan zijspanrijders die bij Marij en Harrie Bastings bekend waren om samen een run te organiseren voor mensen met een beperking. Ook werd motorclub het derde wiel gevraagd om een oproep in hun clubblad te plaatsen of er interesse was om hieraan mee te werken. Dat er zo veel aanmeldingen kwamen was niet voorzien. Het is hartverwarmend te ervaren dat er zoveel mensen zijn die anderen ook een leuk weekend willen bezorgen.

Zijspanrijders
zoeken elkaar in clubverband graag op en door het jaar heen worden er verschillende weekendjes georganiseerd waar zowel de ouders als de kinderen altijd veel plezier aan beleven. Veel van de huidige deelnemers zijn van het eerste uur en rijden vaak ook met dezelfde passagier waardoor er een bijzondere hechte band is ontstaan tussen rijder en passagier. Heel waardevol want je bent hun held op de motor. Niet alleen tijdens de run maar ook de rest van het jaar.Voor allebei een weekend om naar uit te kijken. Nadat er door de vele vrijwilligers veel voorwerk is verricht komen op vrijdagmiddag de eerste zijspanrijders binnen rijden in Venlo op het MA terrein en begint voor hen het M.A.-weekend. Er moet natuurlijk veel bijgepraat worden en de eerste contacten met de passagiers worden weer gelegd.

Veel rijders weten door de jaren heen wat er van hen verwacht wordt met betrekking tot de rit op zaterdag maar wat informatie is wel op zijn plaats. We beginnen met het opstellen van de stoet om 9.30 uur omdat er voor de rit van iedere rijder en passagier bij de motor een foto gemaakt wordt. Dit kost veel tijd, dus daarom zo vroeg. Iedere rijder heeft een rijnummer en er liggen bordjes op de straat met dat nummer waar je op moet stellen. Ook de passagier heeft dat nummer en kan je zo goed vinden. Om de passagiers die instappen met een lift alle rust en tijd te geven is ook voor dit tijdstip gekozen Er is ook voor gekozen om alle rijders die een passagier meenemen die met een lift moet instappen bij elkaar op nummer te plaatsen.

Zaterdag om 10.30 uur valt dan het startschot voor een rit door het mooie Noord-Limburg.

We worden goed begeleid door politie
en heel veel verkeersregelaars welke ons op een zo veilig mogelijke manier door de omgeving loodsen. Dit doen ze door veel mogelijk wegen en kruisingen even af te zetten zodat wij ongehinderd door kunnen. Maar de zijspanrijder zal altijd zelf zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en het verkeer goed in de gaten moeten houden. De hele rit vraagt je volledig concentratie om niet op je voorganger te rijden. Ook zijn er soms gevaarlijke punten in de route waar nog een extra verkeersregelaar staat om je te waarschuwen. Zo lang we in een gesloten colonne rijden is het toegestaan om door een rood verkeerslicht te rijden. Kom je echter om welke reden dan ook alleen te rijden dan gelden natuurlijk alle gewone verkeersregels. Probeer een zo goed mogelijk aan een gesloten colonne te vormen, dit voorkomt het zogenaamde harmonica effect.

Als je hebt moeten stoppen voor een plaspauze of voor een andere reden ga dan niet de stoet inhalen om weer op je eigen nummer te rijden. Sluit gewoon achter aan of voeg ergens tussen in. Op de pauzeplaats is er tijd en ruimte om je weer op het goede nummer in te voegen. Mocht je ergens alleen komen staan met pech of je bent uit de stoet geraakt en de weg kwijt, iedere passagier heeft een polsbandje aan met daarop een telefoonnummer dat je kunt bellen voor hulp. Ook kan je op de site van de M.A.-Run de te rijden route zien. Door deze info kan je jezelf voorbereiden.

Na de middagstop, met een hapje en een drankje, gaan we weer uitgerust aan het tweede deel van de rit beginnen. Dit zijn zo wat “ regels en afspraken “ die we graag aanhouden tijdens de run want veiligheid staat voorop, maar, minstens net zo belangrijk, vergeet vooral niet te genieten samen van de rit. Na de rit is er natuurlijk altijd het gezellig samen zijn van alle rijders , passagier en ouders in de grote feesttent en bij de BBQ op het M.A.-terrein. Met een voldaan gevoel gaat iedereen weer naar huis maar niet voor gezegd te hebben TOT VOLGEND JAAR.

Wil jij een passagier een hele dag een lach op het gezicht brengen, meld je dan HIER aan als zijspanrijder!

Nieuws

Piet van Bakel overleden

Afgelopen weekend ontvingen wij het trieste nieuws dat Piet van Bakel, die bijna alle 31 edities heeft meegereden, is komen te overlijden:

WhatsApp Image 2018 04 21 at 18.48.44  Capture

Wij wensen familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe!

Volg ons!