vaandel2018

Doelstelling
van de stichting Maria Auxiliatrix run ( M.A.-Run) is het jaarlijks organiseren van een onvergetelijk feestweekend. De hoogtepunten zijn de feestavonden op vrijdag en zaterdagavond en de ‘roemruchte motor-met-zijspan rit’ op zaterdag, speciaal voor de mensen met een beperking. Deze mensen zijn (of waren) afkomstig van:

1. Zorggroep Noord-Limburg - De Witte Steen (Venlo)

2. Mytylschool Ulingshof (Venlo)

3. Impuls, voorheen Vijverhofschool (Venlo)

4. Scouting Hertog Reinoud Venlo

De mensen met een beperking
staan altijd centraal binnen de keuzes van alle activiteiten. Ook vinden wij de verbinding van mensen met een beperking en familieleden samen met de zijspanrijders met hun familie heel belangrijk. Het lijken twee uitersten. Mensen met een beperking en de ‘ruige motorwereld’. Maar het signaal dat we hier mee afgeven is overduidelijk. Iedereen kan met iedereen overweg. De organisatie van de M.A.-Run streeft er naar om vaste koppels te maken én te behouden tussen mensen met een beperking en de zijspanrijder/ster. Sommige koppels bestaan al vanaf de allereerste run samen en hebben zo een geweldige band opgebouwd. Maanden van te voren wordt er naar dit evenement toegeleefd!

De organisatie
wil zoveel mogelijk vrijwilligers bij de M.A.-Run betrekken. Ook hier zien we trouwe vrijwilligers die al jaren mee werken aan dit fantastische evenement. Het doet ons geweldig goed om te zien dat iedereen veel voldoening behaald uit dit unieke festijn.

Kortom ‘iedereen telt mee’! Om de drempel voor iedereen laag te houden heffen wij geen entree- of kampeergeld. Ontbijt, middageten, avondeten én gezamenlijke barbecue bieden wij dan ook gratis iedere deelnemer aan.

Alleen voor de consumpties tijdens de feestavonden vragen wij per consumptie een bijdrage. Via deze website en onze sponsorcommissie benaderen wij het bedrijfsleven van Noord-Limburg. Het zijn met name deze sponsorbijdrages die de M.A.-Run mogelijk maken.steun ons

________________________________________

Historie
In 1987 zijn Marij en Harrie Bastings begonnen met de organisatie van de eerste “Maria Auxiliatrix Run. Het was hun bedoeling om er een gezellige run met ca. 50 zijspannen van te maken. Er werd contact gezocht met de zorginstelling Maria Auxiliatrix in Venlo. Daar kreeg dit mooie initiatief veel bijval en kregen we alle medewerking en facilitaire ondersteuning die we nodig hadden om van de eerste run een succes te maken.

Nadat de eerste uitnodigingen via zijspanclub “Het Derde Wiel” verstuurd waren, sloeg de paniek toe. We kregen meer dan 160 aanmeldingen binnen! Hier hadden Marij en Harrie en ook de contactpersonen van de zorginstelling Maria Auxiliatrix niet op gerekend. Er werd dan ook direct contact gelegd met het bestuur van de zorginstelling Maria Auxiliatrix. Met zoveel deelnemers waren er andere ‘wetten’ van toepassing en moest er een goed doortimmerd draaiboek geschreven worden. Ook over de locatie moest goed nagedacht worden. Na diverse besprekingen gaf het bestuur van zorginstelling Maria Auxiliatrix toestemming om dit evenement op hun mooie terrein te organiseren.

De Maria Auxiliatrix Run, later bekend onder de naam M.A.-Run was geboren.

Waar we in het begin bang waren of we voldoende motorrijders konden werven hadden we een luxeprobleem. We hadden te weinig passagiers. We hebben vervolgens contact gezocht met de Mytylschool, scouting Hertog Reinoud en met de Vijverhofschool in Venlo.

Ook werd er vervolgens contact gezocht met de motorclubs M.C. De Ketel uit Vorstenbosch, M.C. Mercurius uit Odiliapeel, M.C. Vors uit Broekhuizenvorst, M.C. ’t Murke uit Grubbenvorst, M.C. Matou uit Sevenum en, tot slot, M.C. Highway uit Horst. Zij zorgden hoofdzakelijk voor enthousiaste vrijwilligers en de ordonnans.

De eerste run verliep niet zonder slag of stoot, maar was ondanks de vele organisatorische foutjes toch een geweldig succes te noemen. Deze eerste M.A.-Run werd later ook wel de ‘chaotica run’ genoemd. Direct hierna werd de stichting Maria Auxiliatrix Run opgericht. Er werd een bestuur gevormd met diverse coördinatiegroepen om de zaken in goede banen te leiden.

Nieuws

Piet van Bakel overleden

Afgelopen weekend ontvingen wij het trieste nieuws dat Piet van Bakel, die bijna alle 31 edities heeft meegereden, is komen te overlijden:

WhatsApp Image 2018 04 21 at 18.48.44  Capture

Wij wensen familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe!

Volg ons!